Over Annemieke Couzy

Herken je ook het idee dat je als kunstenaar helemaal opnieuw wilt beginnen? Dat je echt vanuit het totale niets komt tot definities die alles omvatten, alles zeggen en definiëren, waarmee je tegelijkertijd je hoofd vrij maakt van heel wat aannames, meningen en kronkels? Ja? Dan moet je ergens een streep trekken en vanuit het niets gewoon beginnen. Annemieke Couzy besefte dat na haar studie aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag maar al te goed.

De oorspronkelijk in Amsterdam geboren Annemieke Couzy noemt zichzelf een vrij beeldend kunstenaar. De maatschappelijk bevlogen en betrokken vrouw die tegenwoordig in Bennebroek woont, creëert en schildert veel van zich af. Naast haar dagtaak om de algehele zorg in Nederland weer op het waarderings- en erkenningsniveau van weleer terug te krijgen, heeft ze creatieve uitdagingen nodig.

Annemieke Couzy 2017

Annemieke Couzy, vrij beeldend kunstenaar
SCHILDERIJEN/TEKENINGEN/FOTOGRAFIE
Geboren te Amsterdam.
Woonachtig te Bennebroek. Gestart in 1964.
1987 Koninklijke Academie voor beeldende kunsten Den Haag.

Rust, inspiratie, prikkels en zingeving

Kleurrijk, onderzoekend en energiek, dat is hoe Couzy zichzelf omschrijft. Ze is artistiek bezig om de diepte en de grenzen van olieverf op linnen te onderzoeken. Het levert een soort ontspannen rust op. Kijken, zien en fotograferen. Ze behoudt graag een brede interesse en een brede blik. Om zodoende kwaliteit te herkennen en in contact te treden met oude meesters en contemporaine kunst. Schilderen is dus rust vinden, inspiratie halen en prikkelen. En dat doet de aanwezige Annemieke op heel wat verschillende niveaus. Van simpele tekeningetjes die ze van medepassagiers in de trein maakt tot aan explosies van kleuren op grote doeken. Zelfs voorstellingen die teruggrijpen naar de roerige tijden van exact honderd jaar geleden, schuwt ze niet.

Een interieur krijgt gelijk karakter door een schilderij van Annemieke Couzy. Werk van Couzy bevindt zich in talloze collecties van particulieren in binnen en buitenland.
Gemeentes en provincies in Nederland bezitten werk van haar.